Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

"Priština je prekršila sporazum": Vučić razgovarao sa američkim ambasadorom

Ambasadro SAD Kajl Skat smatra da i pored kršenja sporazuma ne treba skretati pažnju sa dijaloga Beograda i Prištine
Datum: 16/11/2018

"Priština je prekršila sporazum": Vučić razgovarao sa američkim ambasadorom

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kajl Skat razgovarali su o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i dijalogu Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić obavestio je ambasadora Skota da je Priština, uvođenjem taksi na robu iz Srbije i BiH, prekršila Sporazum o slobodnoj trgovini u centralnoj Evropi, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima. O tome je na svom Tviter profilu pisao i sam Skat pre nekoliko dana. On je takođe naglasio da je prekršen CEFTA sportazum, ali i da ne bi trebalo skretati pažnju sa dijaloga Beograda i Prištine.

Vučić je na sastanku izrazio zadovoljstvo zbog povećanja trgovinske razmene između Srbije i SAD, koja iznosi oko 30 odsto u prvih devet meseci, kao i jačanja interesa američkih kompanija za ulaganja u Srbiji. Ambasador Skat je pozvao Beograd i Prištinu da pokažu fleksibilnost u postizanju rešenja, koje bi doprinelo regionalnoj stabilnosti i nastavku dijaloga, navodi se u saopštenju.

Oni su razgovarali i o američkoj podršci evropskom putu Srbije, koja se, između ostalog, ogleda i u novčanoj pomoći za sprovođenje reformskih procesa.

Ambasador Skat je, posle sastanka, na Tviteru objavio da je zadovoljan kako je protekao razgovor.

"Odličan sastanak sa predsednikom Vučićem tokom kojeg smo razgovarali o potrebi hrabrog vodstva u tekućem dijalogu sa Prištinom u cilju postizanja sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji", napisao je Skat.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.