Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Protesti: Zakazani u Kragujevcu, Živković kaže da se organizuju u Nišu, Jerkov poručuje da je vreme za Novi Sad...

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio da je vreme da se protesti preliju na celu Srbiju
Datum: 04/01/2019

Protesti: Zakazani u Kragujevcu, Živković kaže da se organizuju u Nišu, Jerkov poručuje da je vreme za Novi Sad...

Foto Igor Pavicevic

Niš - Predsednik Nove stranke Zoran Živković pozvao je opoziciju na okupljanje, a građane Niša na protest u subotu, 5. januara, jer kako je rekao, vreme je da se protesti "Jedan od pet miliona" iz Beograda "preliju na celu Srbiju".

On je za list Danas naveo da zna da se grupe studenata iz Niša samoorganizuju i dolaze na proteste u glavnom gradu i ocenio da oko 20 odsto učesnika protesta u Beogradu o svom trošku dolazi iz drugih gradova.

Živković je ocenio da građani, za razliku od protesta '90-tih, "ne štrajkuju zbog izborne krađe, već preventivno, kako bi tu krađu sprečili".

"Aktuelni protesti za mene, između ostalog, predstavljaju borbu za izborne uslove koji neće biti idealni, ali moraju biti makar dobri, dakle onakvi kakvi su bili 2001, 2002. ili 2004. godine", kazao je Živković.

 

Organizatori protesta iz Pokreta mladih "Za Niš bez straha", koji je zakazao protest za 11. januar od 18 sati na Trgu kralja Milana, ogradili su se od ovog protesta koji je zakazan za 5. januar.

 

Kragujevac - Porukom koja se od jutros širi društvenim mrežama građani se pozivaju na protest koji se najavljuje za subotu u 18 časova na platou ispred Robne kuće u Kragujevac, prenosi Danas.

Kako se navodi, u pozivu pod naslovom „Budi jedan od pet miliona – Kragujevac“ građani se pozivaju da, ako žele da kažu dosta „lažima, lopovluku i prebijanju nedužnih“, kao i da zaustave dalje urušavanje institucija u Srbiji, bahaćenje i bogaćenje pojedinaca, izađu na protest.

Ne postoji predviđeni program, ne planiraju se nikakvi govori. U pozivu se navodi: "Koristićemo dva najjača moguća oružja, našu brojnost i pištaljku."

U pozivu se ističe da je nepoželjna bilo kakva stranačku obojenost, „već samo da svako od nas pokaže svoj stav, dostojanstveno i glasno“.

 

Novi Sad? - Poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov ocenila je danas da je vreme da se građanski protesti organizuju i u Novom Sadu, da Novosađani pošalju jasnu poruku da će se boriti za demokratiju u svom gradu i u svojoj zemlji, prenosi Danas.

„Osvajanje demokratije je borba koja se mora voditi u celoj Srbiji, a Novi Sad je svaki put do sada pokazao da ima snage da bude jedan od najvažnijih centara te borbe“, navela je Jerkov u pisanoj izjavi.

Ona je kazala da je posle skoro mesec dana održavanja gradjanskih protesta u Beogradu jasno da gradjani Srbije više ne žele da trpe nasilje, autokratiju, pljačku i poniženja.u.


Ukupno komentara: 3Sva polja su obavezna.Aba
05.01.2019 - 17:43
Šansa za SPAS
Narode izadjite masovno ovo je poslednja šansa za spas Srbije.
06.01.2019 - 16:40
Blatna Koka i blatno doba!
Vučić Akesandar je na vlasti samo zato što Srbiji još nisu ukinuli vize ili što je nisu primili u EU, inače bi svima posalo jasno kako je zaista u Srbiji kada bi je, nažalost, pola građana napustilo!
dragan
08.01.2019 - 08:55
pitanje
da li ova ekipa može nekada da dođe na vlast mimo ulice i demonstracija?