Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

Prvi put od ubistva Kašogija: Saudijski kralj održao govor protiv Iraka

Kralj Salman nije u govoru otvoreno pomenuo taj slučaj, ali je kritikovao Iran, neprijatelja u borbi za dominaciju regijom, uključujući sukobe u Siriji, Iraku i Jemenu
Datum: 19/11/2018

Prvi put od ubistva Kašogija: Saudijski kralj održao govor protiv Iraka

Foto: Profimedia

Saudijski kralj Salman pozvao je međunarodnu zajednicu da zaustavi iranski nuklearni i raketni program, prenosi Rojters.

Kraljev govor pred Savetodavnom skupštinom, vrhovnim savetodavnim telom saudijske vlade, prvi je od ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija u saudijskom konzulatu u Istanbulu 2. oktobra, što je izazvalo žestoke osude u celom svetu i napetost u odnosima Rijada sa Zapadom.

Kralj nije u govoru otvoreno pomenuo taj slučaj, ali je kritikovao Iran, neprijatelja u borbi za dominaciju regijom, uključujući sukobe u Siriji, Iraku i Jemenu. On je izrazio podršku Ujedinjenim nacijama u naporima da se zaustavi rat u Jemenu.

"Iranski režim stalno se meša u unutrašnja pitanja drugih zemalja, sponzoriše terorizam, izaziva jaos i razaranja u mnogim zemljama u regiji", rekao je 82-godišnji kralj.

"Međunarodna zajednica mora da radi na tome da zaustavi iranski nuklearni program i njegove aktivnosti koje ugrožavaju bezbednost i stabilnost".


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.