Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

"Rasista, licemer i general mrtve vojske": Prištinski mediji izvređali Johanesa Hana

"Zar niste krajnje nesrećni i vi i ostali komesari EU?! "General mrtve vojske" je "cvet svetlosti" u odnosu na vaše licemerje i licemerje vaših kolega iz Brisela"
Datum: 01/01/1970

"Rasista, licemer i general mrtve vojske": Prištinski mediji izvređali Johanesa Hana

Foto Tanjug

Mediji na albanskom jeziku izvređali su Johanesa Hana, evropskog komesara pred njegov današnji dolazak na Kosovo i razgovare sa Hašimom Tačijem, Kadrijem Veseljijem, Ramušom Haradinajom i opozicionim liderima, a pojedini, poput prištinskog portala "Indexoline" otišli su čak toliko daleko da ga nazivaju rasistom.

U fokusu razgovora koje će Han voditi danas na Kosovu je zahtev EU da se uklone takse od 100 odsto na robu koja stiže iz Srbije i Bosne i Hercegovine, podseća portal na početku teksta, a potom konstatuje da je "čudno da malo Kosovo getoizovano od EU ima moć da uradi nešto".

"Vi komesaru Han više ličite na generala mrtve vojske, iz istoimenog romana poznatog pisca Ismaila Kadarea. Ima mnogo razloga zašto je to tako: Prvo, dolazite iz zajednice država koja nema vojsku;

Drugo, vi ste licemerni kao Kadareov general, zato što ste nepoverljivi prema narodu Kosova. Vi ste ga lagali, govorite neistine kako biste ostvarili sopstvene želje i želje šefice evropske diplomatije Federike Mogerini;

Treće, vaš dolazak na Kosovo je besmislen jer niste uradili posao za Republiku Kosovo. Pet zemalja EU još uvek nisu priznale Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu;

Četvrto, političari sa kojima ćete se danas sresti nazvali su vas rasistom jer ste izolovali narod Kosova. Vi ste to pogoršali. Samim tim, javno govorite da je ponašanje i delovanje politke EU prema Kosovu rasističko.

Peto, vaš dolazak je licemerje koje dokazuje činjenicu da se Kosovo od 2003. godine vodi stvaranjem standarda koje tražite i oni su ispunjeni do suštine;

Šesto, vi ste u republici Kosovo postavili misiju vladavine prava (EULEKS), neutralnu u odnosu na našu posvećenost nezavisnoj i suverenoj državi, stvorili i doveli policiju, pravosuđe i tužilaštvo kakvo nemate ni u svojoj zemlji, imali ste apsolutnu izvršnu vlast poput onih u kraljevstvima ili ekstremnim tiranijama, zatvarali ste i mučili koga ste želeli i, i dalje, imate obraza da kažete da se Kosovo nije borilo protiv kriminala i korupcije?!

Sedmo, nemate hrabrosti da kažete istinu građanima Kosova. Zar niste krajnje nesrećni i vi i ostali komesari EU?! "General mrtve vojske" je "cvet svetlosti" u odnosu na vaše licemerje i licemerje vaših kolega iz Brisela".

"Indexonline" tekst završava rečima da je "dobra stvar što Han ovaj put ima premijera (Ramuša Haradinaja) koji nema problem da mu sve to kaže" i da može da "zaboravi na to da pokuša da izvrši pritisak da Kosovo ukine carine državi koja ga tretira kao ekonomsku koloniju i povređuje kao da je njen rob".

"Bolje da ne ideš, jer ćeš shvatiti koliko si nebitan na Kosovu, koliko bezvredan i nečovečan", reči su kojima "Indexonline" završava tekst, preneo je Blic.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.