Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Ružić: Famu o "mrtvim dušama" u biračkim spiskovima širi opozicija

Matične knjihe rođenih i umrlih uvezane su sa jedinstvenim biračkim spiskom i svaka promena može da se konstatuje u roku od 24 sata, od rođenja, venčanja ili razvoda braka do smrti, rekao je Ružić
Datum: 29/03/2019

Ružić: Famu o "mrtvim dušama" u biračkim spiskovima širi opozicija

Foto: Tanjug

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da birački spisak u Srbiji nikad nije bio ažurniji nego sada i odbacio tvrdnje da se na spiskovima birača pojavljuju "mrtve duše", preneo je N1.

Ružić je za RTS rekao da je birački spisak spreman za eventualne vanredne izbore i da nikad nije bio ažurniji nego sada zahvaljujući matičarima, uz pomoć kojih su uvezani podaci iz matičnih knjiga.

Matične knjihe rođenih i umrlih uvezane su sa jedinstvenim biračkim spiskom i svaka promena može da se konstatuje u roku od 24 sata, od rođenja, venčanja ili razvoda braka do smrti, rekao je Ružić.

On je odbacio tvrdnje da se u biračkim spiskovima manipuliše sa imenima preminulih birača i rekao da famu o "mrtvim dušama" širi opozicija.

"Ukoliko se i desi da na spisku i bude neka nepravilnost, da je neko u međuvremenu preminuo, članovi biračkih odbora su predstavnici svih stranaka koje učestvuju na izborima i to mogu konstatovati, a u tom slučaju to biračko mesto 'pada'", rekao je Ružić.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.