Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Ružić: "Mrtve duše u biračkim spiskovima služile za politička nadgornjavanja"

"Radilo se o toliko malom broju, a pritom se nikada nije utvrdilo da je bilo zloupotreba", rekao je Ružić za Večernje novosti
Datum: 11/03/2019

Ružić: "Mrtve duše u biračkim spiskovima služile za politička nadgornjavanja"

Foto: Tanjug

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić izjavio je da Jedinstveni birački spisak "nikada nije bio ažurniji" i da je pojavljivanje imena umrlih služilo za "politička nadgornjavanja", preneo je N1.

"Pominjanje 'mrtvih duša' više je služilo za politička nadgornjavanja nego što je ikada suštinski moglo da naruši regularnost izbornih utakmica, jer se radilo o toliko malom broju, a pritom se nikada nije utvrdilo da je bilo zloupotreba", rekao je Ružić za Večernje novosti. 

Ružić je istakao da to ne znači da Jedinstveni birački spisak ne treba učiniti ažurnijim i poručio da se na "tome radi".

Upitan o mogućnosti održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, Ružić je odgovorio da ukoliko postoji državni razlog koji bi bio uzrok za prevremeni izborni ciklus, da će se u tom slučaju odluka bazirati na "interesu građana i građanki, državotvornosti i očuvanju političke stabilnosti".


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.