Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Sastanak Vučića i Putina početkom oktobra u Moskvi

“Novosti” su prenele da će sastanak dvojice lidera biti održan 2. oktobra
Datum: 22/09/2018

Sastanak Vučića i Putina početkom oktobra u Moskvi

Foto: Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se početkom oktobra u Moskvi sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, preneo je N1.

Večernje novosti su prenele da će sastanak dvojice lidera biti održan 2. oktobra.

U okviru predstojeće Vučićeve posete Moskvi, biće održan i samit Rusija - Srbija.

Sa ruske strane, osim predsednika Putina, na njemu će učestvovati šef diplomatije Sergej Lavrov, ministar odbrane Sergej Šojgu, kao i ministri za ekonomski razvoj i energetiku, Maksim Oreškin i Aleksander Novak. Sa srpske strane u Moskvu bi trebalo da putuju šefovi resora odbrane i energetike, Aleksandar Vulin i Aleksandar Antić, kao i predstavnik resora privrede, navele su Novosti.

Predsednik Srbije je zahvalio ruskom ambasadoru Aleksandru Čepurinu na angažmanu u stvaranju najboljih odnosa između Srbije i Rusije.

Ambasador Rusije napisao je na Tviteru da će se poseta održati početkom oktobra, a na sastanku predsednika Srbije i predsednika Rusije Vladimira Putina očekuje se razmatranje ključnih bilateralnih i regionalnih pitanja.

Podsetimo, prethodno je najavljeno prisustvo ruskog predsednika vojnoj paradi u Beogradu.

Predsednici Srbije i Rusije sastali su se u Moskvi u maju, kada su razgovarali o Kosovu i Metohiji, nabavci vojne opreme i bilateralnim odnosima dve zemlje. Vučić je tada prisustvovao Paradi pobede u ruskoj prestonici i učestvovao u šetnji "Besmrtni puk".


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.