Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Savez za Srbiju u Lučanima: "Naprednjaci vode paralelne spiskove..."

Nešto ranije, SNS saopštila je "da su siledžije iz Saveza za Srbiju u toku prepodneva protivzakonito upali na biračko mesto 25 u Kotraži gde su nasilnim metodama sprečavali građane da glasaju i na divljački način ometali izborni proces"
Datum: 16/12/2018

Savez za Srbiju u Lučanima: "Naprednjaci vode paralelne spiskove..."

Foto: Tanjug

Savez za Srbiju objavio je  da su na biračkom mestu 25 u selu Kotraža, u opštini Lučani, aktivisti Srpske napredne stranke priznali krađu izbora kroz parallne spiskove na biračkim mestima.

Dveri su na Tviteru objavile snimak na kom lider stranke Boško Obradović o "paralelnim spiskovima" razgovara sa aktivistima naprednjaka ispred jednog biračkog mesta.

 

 

Nešto ranije, SNS saopštila je "da su siledžije iz Saveza za Srbiju u toku prepodneva protivzakonito upali na biračko mesto 25 u Kotraži gde su nasilnim metodama sprečavali građane da glasaju i na divljački način ometali izborni proces", preneo je N1.

Srpskа nаprednа strаnkа (SNS) ocenila je da lideri Saveza za Srbiju (SzS) obmanjuju građane tvrdeći da je bilo neregularnosti u sprovođenju izbora.

Ta stranka navela je u saopštenju da je SzS odgovoran za većinu prijavljenih neregularnosti, odnosno da su "po njihovom nalogu razbijane izborne kutuje i uništavan izborni materijal".

Na nekoliko biračkih mesta zabeležene su nepravilnosti, javila je CRTA.

Vreća sa izbornim materijalom nije bila zatvorena prilikom prijema na jednom biračkom mestu. Na četiri biračka mesta kontrolni list nije bio ubačen na početku glasanja u praznu kutiju prilikom glasanja prvog birača, dok na otvaranju četiri biračka mesta nisu bili prisutni svi članovi stalnog sastava biračkog odbora.

Među manjim izbornim nepravilnostima izdvajaju se biračka mesta koja nisu bila pripremljena u skladu sa propisanim procedurama, što su posmatrači CRTA utvrdili na tri mesta.

Lokalni izbori se danas održavaju, pored Lučana i u Kladovu, Kuli i Doljevcu.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.