Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Društvo

Skupština izabrala nove viceguvernere

Kako se navodi u predlogu odluke, koji je NBS dostavila Skupštini, predloženi kandidati ispunjavaju zakonom propisane uslove za izbor na funkciju viceguvernera i u svom dosadašenjem radu istakle su se kao stručnjaci u oblasti ekonomije, finansija i bankarstva
Datum: 25/09/2018

Skupština izabrala nove viceguvernere

Foto: Google Street View

Skupština Srbije izabrala je danas za nove viceguvernere Narodne banke Srbije (NBS) Draganu Stanić i Anu Ivković, preneo je B92.

Pošto mandati viceguvernera Dijane Dragutinović i Veselina Pješčića ističu danas, NBS je predložila Skupštini Srbije da na njihovo mesto budu imenovani Dragana Stanić, na period od četiri godine i Ana Ivković, na tri godine.

Dragana Stanić je obavljala funkciju generalnog direktora sektora za platni sistem u NBS, dok je Ana Ivković bila generalni direktor direktorata za ekonomska istraživanja i statistiku u NBS.

Kako se navodi u predlogu odluke, koji je NBS dostavila Skupštini, predloženi kandidati ispunjavaju zakonom propisane uslove za izbor na funkciju viceguvernera i u svom dosadašenjem radu istakle su se kao stručnjaci u oblasti ekonomije, finansija i bankarstva.

Skupština Srbije je danas usvojila i više međudržavnih sporazuma, među kojima je i zakon o potvrđivanju Dodatnog protokola 5, čiji je cilj pojednostavljenje postupaka carinske i granične kontrole, i unapređivanje trgovine u regionu, a stupa na snagu od 1. jula 2019. godine.

Potvrđen je i Sporazum između Vlade Srbije i Francuske o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji u oblasti turizma između Vlade Srbije i Saveta ministara Albanije.

Usvojen je i zakon o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Kirgiske republike o međusobnom ukidanju viza za nosioce običnih pasoša, kao i zakon o potvrđivanju sporazma Srbije i Turske o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.