Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Sledeći protest u Beogradu 22. decembra

Predstavnica organizatora protesta Jelena Anasonović na društvenoj mreži Tviter objavila je da je odlučeno, posle reakcija građana na društvenim mrežama, da se skup ipak održi već naredne subote, 22. decembra, a ne tek za mesec dana.
Datum: 16/12/2018

Sledeći protest u Beogradu 22. decembra

Drugi protest protiv nasilja održan je juče u Beogradu, a na kraju skupa sledeće okupljanje bilo je najavljeno za 16. januar, na godišnjicu ubistva lidera inicijative SDP Olivera Ivanovića. Međutim, predstavnica organizatora protesta Jelena Anasonović na Tviteru objavila je da je odlučeno, posle reakcija građana na društvenim mrežama, da se skup ipak održi već naredne subote, 22. decembra, a ne tek za mesec dana. 

"Kao organizatorka protesta #Stop krvavim košuljama sa ekipom koja radi groznicu subotnje večeri, uprkos prvobitnoj najavi, posle svih vaših reakcija, odlučili smo da zimska čarolija ne prestaje! Vidimo se sledeće subote, 18h Plato! Grudva raste i neće se zaustaviti! Rušimo Sneška", navela je Anasonović na Tviteru. 

Brojni građani sinoć su na društvenoj mreži posle najave da će sledeći protest biti održan 16. januara negodovali i najavili da će doći na plato ispred Filozofskog fakulteta 22. decembra. 

Potom su krenule i objave predstavnika opozicije i javnih ličnosti koje podržavaju održavanje skupa 22. decembra. 

"Večeras je bilo oko 25.000 ljudi. I bilo je sjajno! Građani, studenti, javne ličnosti, opozicija... 16-ti je daleko. 22-gi je mnogo bliži", napisao je jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas. 

 


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.igorN.
16.12.2018 - 16:07
napisa nam dis za sva vremena...
u ovom konc logoru samo sveta smrt je spas za nas, pre više od sto leta DIS nam ostavi reči kojim se uvek vraćam kad vidim energiju koja se budi.... Pijanstvo Ne marim da pijem, al’ sam pijan često U graji, bez druga, sam, kraj pune čaše, Zaboravim zemlju, zaboravim mesto Na kome se jadi i poroci zbraše. Ne marim da pijem. Al’ kad priđe tako Svet mojih radosti, umoran, i moli Za mir, za spasenje, za smrt ili pak’o Ja se svemu smejem pa me sve i boli. I pritisne očaj, sam, bez moje volje, Ceo jedan život, i njime se kreće; Uzvik ga prolama : “Neće biti bolje, Nikad, nikad bolje, nikad biti neće“. I ja žalim sebe. Meni nije dano Da ja imam zemlju bez ubogih ljudi, Oči plave, tople kao leto rano, Život u svetlosti bez mraka i studi. I želeći da se zaklonim od srama Pijem, i zaželim da sam pijan dovek; Tad ne vidim porok, društvo gde je čama, Tad ne vidim ni stid što sam i ja čovek.