Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Šta demokrate očekuju od Saše Jankovića

Verujemo da će Janković uz podršku kako Demokratske stranke, tako i građana Srbije omogućiti da svet dođe u Srbiju. Odluku smo doneli u punom uverenju da će zaštitnik građana uz maksimalnu aktivnost DS na izborima biti izabran za predsednika Srbije na koga ćemo biti ponosni, poručio lider demokrata Dragan Šutanovac
Jovana Radovanović
Datum: 10/01/2017

Šta demokrate očekuju od Saše Jankovića

Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Predsedništvo Demokratske stranke jednoglasno je odlučilo da ta partija podrži kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Srbije.

Predlog da se podrži zaštitnik građana, kako kaže lider DS Dragan Šutanovac, dao je - on.

Šutanovac je najavio da će se demokrate aktivno priključiti Jankovićevoj kampanji, što je svakako plus za njega pošto mu je manjak ljudi na terenu slaba tačka, te mu je aktivna, a ne samo verbalna podrška i te kako dobrodošla.

Predsednik DS je odluku saopštio na konferenciji za štampu u utorak, dan nakon što su srpski mediji objavili da Janković dobija njihovu podršku.

Okružen članovima Predsedništva, Šutanovac je novinarima centrali DS-a rekao da je Saša Janković "pokazao i dokazao da se zalaže za one vrednosti koje danas najviše nedostaju u Srbiji - zaštita vladavine prava, izgradnja institucija, odbrana ljudskih i manjinskih prava, zaštita radnika, ugroženih i obespravljenih ljudi".

"Kako bi Srbija bila ekonomski prosperitetna, sa ozbiljnim domaćim i stranim investicijama, neophodno je da budemo zemlja u kojoj vlada sila prava, a ne pravo sile. Od nastanka, naša stranka se zalaže za te vrednosti i sa potpunom verom da će Saša Janković kao predsednik Srbije promovisati te vrednosti, odlučili smo da ga podržimo kao jednog od nas", poručio je lider DS. "Verujemo da će Saša Janković uz podršku kako Demokratske stranke, tako i građana Srbije omogućiti da svet dođe u Srbiju. Odluku smo doneli u punom uverenju da će Saša Janković uz maksimalnu aktivnost Demokratske stranke na izborima biti izabran za predsednika Srbije na koga ćemo biti ponosni".

On je potvrdio pisanje Nedeljnika da je jedan deo stranke želeo kandidata iz svojih redova.

"Međutim, nismo se vodili uskostranačkim interesima, već interesima Srbije i tako ćemo nastaviti i u budućnosti. Tim ljudima se lično zahvaljujem i uveren sam da Saša neće izneveriti poverenje koje mu je ukazala stranka", rekao je Šutanovac.

Rukovodstvo DS u više navrata se sastalo sa rukovodstvom pokreta Dosta je bilo, ali Šutanovac nije želeo da odgovori na pitanje da li će Saša Radulović podržati Jankovića ističući da odgovor na to pitanje mora da daju oni.

Upitan da li očekuje cepanje opozicije ukoliko se za predsednika Srbije kandiduje i Vuk Jeremić, Šutanovac je odgovorio da Janković jedini pravi kandidat opozicije, kao i da očekuje da će se broj stranaka koje će stati uz zaštitnika građana u narednim nedeljama proširiti.

Janković podrškom demokrata dobija gerilu na terenu, koja mu je dosad falilaali dalje je nepoznato šta dobijaju demokrate ovim dilom?

Prema rečima Šutanovca - odgovarajućeg predsednika.

"Želim da vam napomenem, da mi nismo kalkulisali i nismo se vodili plasiranim istraživanjima. Ovakvu odluku smo mogli da donesemo i mnogo ranije, ali smo od samog početka hteli da se okupimo oko kandidata sa vrednostima evropske Srbije. Rekli smo da ćemo biti kičma okupljanja demokratskih i proevropskih snaga - zato ćemo nastaviti razgovore sa svim strankama, pojedincima i organizacijama koje žele da nam se pridruže", rekao je Šutanovac. "Od Jankovića smo jedino tražili da poštuje vrednosti kojima se rukovodi Demokratska stranka".

Demokratska stranka sprema se i za parlamentarne izbore o kojima se učestalo govorilo u poslednjem mesecu 2016, međutim Šutanovac kaže da prema njihovim saznanjima do njih "teško da će doći".


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Vesna
07.02.2017 - 10:52
Sta dobija DS
Demokratska stranka treba da vrati izgubljeno poverenje svog birackog tela. Lideri moraju imati viziju, radnu etiku i metode da svoje ciljeve sprovedu u delo.