Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

SzS: Zamenik gradonačelnika Niša na najgori način vređa novinarku

Predsedništvo Saveza za Srbiju u Nišu zatražilo je smenu zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura
Datum: 15/01/2019

SzS: Zamenik gradonačelnika Niša na najgori način vređa novinarku

Foto: Profimedia

Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur uvredio je novinarku Senu Todorović preko Tvitera, saopštio je SzS.

Predsedništvo Saveza za Srbiju u Nišu zatražilo je smenu zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura zato što je na Tviteru "na najgori način" vređao nezavisnu novinarku i osnivačicu NUNS-a Senu Todorović. Banđur je Senu Todorović nazvao "matorom žutom kučkom".

Foto: Printscreen N1
Foto: Printscreen N1

 "Da postoji Sena Todorović saznao sam juče posle niza uvreda na moj račun kojima se dotična pridružila ne poznajući me, samo zato što je ostrašćeni mrzitelj ove vlasti. Da je novinar saznao sam iz komentara njenih istomišljenika", napisao je, posle reakcija, između ostalog, Banđur na Tviteru. 

Savez sa Srbiju saopštio je da uvrede koje je funkcioner Srpske napredne stranke (SzS) i zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur uputio novinarki Seni Todorović pokazuju licemerje aktulene vlasti koja "očigledno bira koje žene treba nazivati pogrdnim imenima, a koje ne". Predsedništvo SzS u Nišu zatražilo smenu Banđura.

"Zato moramo da upitamo predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da li će i Miloša Banđura da nazove 'talibanom koji vređa žene' ili, naprotiv, svoje kolege potapše po ramenu kada se sa ženama obračunavaju pogrdama i uvredama", naveo je Savez.

Savez je upitao i hoće li "režim osuditi ovo stavljanje mete na čelo Sene Todorović ili će ćutanjem potvrditi da za njih nisu sve žene jednako vredne, a da one 'nepodobne' zaslužuju da budu izložene brutalnom vređanju".


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Borka
16.01.2019 - 14:38
Bahati zamenik gradonacelnika Nisa
Da vas podsetim ko je bahati vecnik pa zamenik gradonacelnika Nisa, Milos Bandjur