Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Tači: Ako je Srbija uznemirena našom vojskom, kosovski Srbi se osećaju sigurnim

Tači je, pri polasku u Njujork, izjavio da je proces transformacije "nepovratan "i da može "samo da bude sve snažniji"
Datum: 16/12/2018

Tači: Ako je Srbija uznemirena našom vojskom, kosovski Srbi se osećaju sigurnim

Foto: Profimedia

Kosovski predsednik Hašim Tači učestvovaće na sutrašnjoj sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku na kojoj će, na zahtev Srbije i Rusije, biti razmotreno pitanje transformacije Bezbednosnih snaga u Oružane snage Kosova, preneo je N1.

Tači je, pri polasku u Njujork, izjavio da je proces transformacije "nepovratan "i da može "samo da bude sve snažniji".

"Ako je Srbija uznemirena stvaranjem naše vojske, kosovski Srbi se osećaju sigurnim", dodao je Tači.

Srpska lista je  sa gnušanjem odbacila, kako su naveli, ciničnu ocenu Hašima Tačija da se Srbi osećaju sigurno nakon stvaranja takozvane kosovske vojske, preneo je Blic.

"I ova laž Hašima Tačija za cilj ima da se falsifikuje stvarno stanje na Kosovu i Metohiji i realnost predstavi na iskrivljen način", navela je Srpska lista.

Oni ocenjuju da je Tačijev bezobrazluk gotovo nadrealan i navode da su samo u prvih šest meseci ove godine, po podacima međunarodnih organizacija, zabeležena 173 etnički motivisana incidenta i napada na Srbe, a do kraja godine ta brojka će verovatno narasti do 300.

"Srbi se, suprotno Tačijevim tvrdnjama, osećaju upravo životno ugroženo zbog protivpravnog osnivanja takozvane kosovske vojske, koja ima za cilj da silom sprovede punu albansku dominaciju na Kosovu i Metohiji", kaže se u saopštenju.

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.