Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Tadić: Vučić se brani dripačkom primenom Gebelsovih tehnika

"Umesto da odgovori na zahteve nezadovoljnih građana koji mesecima protestuju, Vučić se praktično izruguje njihovim protestima praveći paralelnu kampanju o nasilju opozicije i protestanata", rekao je lider SDS Boris Tadić
Datum: 25/03/2019

Tadić: Vučić se brani dripačkom primenom Gebelsovih tehnika

Foto: Nedeljnik

Predsednik Socijaldemokratske stranke i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je upad demonstranata u RTS nekontrolisani incident legitimnog načina protesta koji je, prema njegovim rečima, Vučić iskoristio za zamenu teza.

Tadić je u intervjuu za Blic rekao da su protesti počeli kao otpor višegodišnjem nasilju ove vlasti, a ne opozicije.

"Umesto da odgovori na zahteve nezadovoljnih građana koji mesecima protestuju, Vučić se praktično izruguje njihovim protestima praveći paralelnu kampanju o nasilju opozicije i protestanata. Kao i uvek, za njega je napad najbolja odbrana, kao i dripačka primena Gebelsovih tehnika", rekao je Tadić.

On je podsetio da su protesti počeli nakon razbijanja glave Borka Stefanovića što je, kako je rekao, bio pokušaj ubistva od strane njegovih (Vučićevih) batinaša.

"Sada taj isti Vučić optužuje nas za nasilje zbog razbijanja jednog stakla na RTS. Dakle, da bi se zaboravila razbijena glava Borka Stefanovića, on pravi histeriju zbog razbijenog stakla na RTS. To nije samo zamena teza, već čista logika uličarskog kriminala - optuži druge za ono što sam radiš", rekao je Tadić.

Na pitanje šta očekuje od ujedinjenja sa demokratama, Tadić je rekao da očekuje i operativno i politički kompaktnu i jaku političku organizaciju koja, kako je istakao, imao kapacitet da se suprotstavi Vučićevom režimu i ponudi građanima jasnu politiku za "dan posle".

"Osećaj je sasvim prirodan s obzirom na to da okolnosti pod kojima smo napustili DS danas ne postoje, a izvornu misiju DS nikada nisam ni napustio", rekao je Tadić.


Ukupno komentara: 5Sva polja su obavezna.JaPaja
26.03.2019 - 11:59
Borise Borise
Veceg dripca od tebe Srbija nije imala u svojoj celokupnoj istoriji.
Milan
26.03.2019 - 11:59
Šuplja prica
Tadiću opozicija nema plan kako da Srbiji i narodu Srbije bude bolje, kao što nisu imali ni kad su bili na vlasti, zato prodaji se šuplji priča Tadiću bio si na vlasti i sta si uradio dobro da te građani Srbije pamte.
Citalac
26.03.2019 - 11:59
Neko Iz Mase
Istina, Vučić ponajviše podseća na upornog ali neviđeno antitalentovanog glumca a po karakteru na uličnog huligana. Bez mrve poštenja i istinske vrline. Nije mi jasan niko ko pada na njegove fore
diogen
29.03.2019 - 15:02
tacna dijagnoza
Boris Tadic je bio i ostao pravi gospodin i promoter profila kulture u politickom dijalogu nezavisno dali je u vlasti ili u opoziciji za razliku od promocije ulicarskog recnika i ponasanja sa pozicije predsednika drzave sto je nedopustivo. Ove dve licnosti su ne uporedive, Jedna je dostojna institucije predsednka drzave a druga tako vaznu instituciju svodi na nivo ulicarsko navijacki. Dijagnoza je potpuno tacna. Ovo je nazalost otislo predaleko, i preslo tacku bez povratka i pitanje je dana kad ce ovakvo ponasanje doci na naplatu onoga ko je uobrazio da je manipulacija i konstantna obmana odrziva na duzi rok. Ovakva zabluda pokazuje nedostojnost i neminovno zavrsava neslavno i tragicno.
Niko
31.03.2019 - 14:01
Sta je nasilje po Tadicu?
Ne mogu da verujem sta g. Tadic izjavljuje? Ako je nasilje pozicije, sto se ne razgovara sa opozicijom, kako se zove ovo sto radi opozicij?Dokle mislite da normalan obican narod maltretirate sa vasim ponasanjem, vredjanja, pretnjama, lomljenja i upadanja u drzavne institucije, psovkama, tuce i napada na sluzbena lica.... Da li to nazivate civilizovanim skupom sa kojim bilo ko treba da razgovara? Sta reci!