Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

"Taj čovek nema pojma šta radi, treba mu samo laskati"

Autor Trampove biografije, rekao je austrijskom kancelaru Sebastijanu Kurcu da američki predsednik "nema pojma" o svetu politike
Datum: 11/02/2019

"Taj čovek nema pojma šta radi, treba mu samo laskati"

Foto: Profimedia

Publicista Dejvid Kej Džonston posavetovao je austrijskog kancelara Sebastijana Kurca da u predstojećem susretu sa američkim predsednikom Donaldom Trampom ne detaljiše o politici, već da mu samo laska.

Džonston, autor Trampove biografije, rekao je Kurcu da američki predsednik "nema pojma" o svetu politike.

Sastanak Trampa i Kurca zakazan je za 20. februar, na inicijativu ultradesničarskih savetnika američkog predsednika, koji žele da se SAD priklone Evropi desničarskih populista. Kurc je prvi austrijski kancelar koji će, posle 14 godina, u Beloj kući imati sastanak sa američkim predsednikom.

Tramp se sastaje sa Kurcom jer su ljudi iz njegovog kabineta rekli da treba da razgovara s njim. Nije to Trampova ideja jer on nema pojma o svetu politike", kazao je Džonston. „Laskajte mu i nemojte ga uvlačiti u detaljne razgovore."

Džonston kaže i da Tramp stvarno veruje da je neko ko treba da vlada svetom, a u realnosti ne zna ništa o privredi ili međunarodnoj politici.

Taj čovek nema pojma šta radi. On nema čak ni kapacitet da vodi ni malo mesto, a i pored toga ima veliku moć", objasnio je Džonston.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.