Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

Tereza Mej: Uvodite zemlju u nepoznate vode, ako odbacite sporazum o Bregzitu

"Verujem da je Džeremi Korbin na vlasti rizik koji sebi ne možemo priuštiti", navela je ona i rekla da bi uskraćivanje podrške planu moglo ojačati lidera opozicionih laburista
Datum: 09/12/2018

Tereza Mej: Uvodite zemlju u nepoznate vode, ako odbacite sporazum o Bregzitu

Foto: Tanjug-AP

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej upozorila je, u intervjuu Dejli mejlu, poslanike da bi mogli da povedu zemlju u nepoznate vode i izazovu izbore, ukoliko odbace sporazum s EU o Bregzitu.

Mej se bori da spase nepopularni sporazum kao i svoj položaj pre glasanja u utorak, kada se očekuje da će poslanici odbiti da odobre sporazum o razlazu s Unijom.

Iz njenog kabineta je saopšteno da uprkos tome glasanje neće biti odloženo.

Izvesni poraz premijerke u parlamentu bi mogao značiti Bregzit bez dogovora, što je ishod koji bi mogao dovesti do ekonomskog haosa.

Mej je rekla da bi odbacivanje postignutog sporazuma značilo "duboku neizvesnost za zemlju s veoma velikom opasnošću od napuštanja Bregzita ili napuštanja EU bez dogovora".

"Kada kažem da ćemo stvarno biti u nepoznatim vodama, ako sporazum ne prođe, nadam se da ljudi razumeju da u to iskreno verujem i bojim se da bi moglo da se desi", rekla je ona.

Tereza Mej je rekla da bi uskraćivanje podrške planu moglo ojačati lidera opozicionih laburista.

"Verujem da je Džeremi Korbin na vlasti rizik koji sebi ne možemo priuštiti", navela je ona.

 

 

 

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.