Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

"Tramp je spreman da odustane od betonskog zida. Prihvatio bi čelik..."

Nensi Pelosi kaže da Predstavnički dom neće dati sredstva za "Trampov zid", a blokadu rada ministarstava će pokušati da zaobiđu pojedinačnim aktima
Datum: 06/01/2019

"Tramp je spreman da odustane od betonskog zida. Prihvatio bi čelik..."

Profimedia

Predsedavajuća Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi rekla je da demokrate planiraju usvajanje pojedinačnih akata kojima bi se nastavio rad blokiranih ministarstava, prenose američki mediji.

Pelosi je juče rekla da će se početi od ministarstva finansija da bi se obezbedilo da Amerikanci dobiju novac od povraćaja poreza.

Ona je u intervjuu za NBC rekla i da je vršilac dužnosti šefa kabineta predsednika SAD Mik Malvejni je rekao da je predsednik spreman na dogovor.

Naime, predsednik SAD Donald Tramp spreman je da odustane od betonskog zida na granici s Meksikom i pristane na neku vrstu čelične ograde, koja bi mogla da bude i od drugih materijala.

Tramp je više puta navodio da je njegova definicija zida fleksibilna, medjutim demokrate su jasno navele da zid smatraju nemoralnim.

Američka vlada se već danima nalazi u blokadi zbog neslaganja oko zida, čije finansiranje je zahtev predsednika Trampa. Trenutno nema naznaka da je dogovor dve strane blizu, a nensi Pelosi je ponovila da Predstavnički dom neće odobriti sredstva za "Trampov zid".


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.