Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

Tramp jordanskom kralju: "Izrael će za nekoliko godina imati premijera Muhameda"

Mnogi mladi Palestinci više ne žele rešenje 'dve države', već bi radije da žive zajedno sa Izraelcima u jednoj državi, smatra jordanski kralj Abdulah, a američki predsednik veruje da će to imati izvesne posledice
Datum: 20/08/2018

Tramp jordanskom kralju: "Izrael će za nekoliko godina imati premijera Muhameda"

Foto: Tanjug AP

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je jordanskom kralju Abdulahu da će, ako se ne razreši izraelsko-palestinski konflikt, Izrael za nekoliko godina imati premijera koji se zove Muhamed.

Kako prenosi Foxnews, kralj Abdulah je govoreći na panelu posvećenom izraelsko-palestinskom konfliktu, rekao da bi Izrael izgubio "svoj jevrejski karakter" ako bi se držali rešenja "jedna država".

"Mnogi mladi Palestinci više ne žele rešenje 'dve države', već bi radije da žive zajedno sa Izraelcima u jednoj državi, s jednakim pravima za sve", rekao je kralj Abudal. "Rezultati će biti da Izrael izgubi svoj jevrejski karakter."

Tramp se složio s ovom konstatacijom, tvrde izvori, rekavši da to što govori kralj ima smisla, dodajući pomalo šaljivo da će se u tom scenariju, "premijer Izraela za nekoliko godina zvati Muhamed".

Ovu vest potvrdio je i jedan francuski diplomata, dok je izraelski TV Kanal naveo je da su izjavu potvrdili jedan izraelski i jedan bivši američki zvaničnik.

Jordanski kralj je, navodno, apelovao na Trampa da ne žuri sa mirovnim planom jer ima mnogo teškoća, a da je on uzvratio da on želi da to završi njegova administracija.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.