Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Trifunović o "kandidaturi": Ne želim da komentarišem...

Aleksandar Olenik je ranije izjavio da je on jedini kandidat za predsednika PSG ali i da ima saznanja da glumac Sergej Trifunović planira da se kandiduje za tu funkciju
Datum: 10/01/2019

Trifunović o "kandidaturi": Ne želim da komentarišem...

Foto: Nedeljnik

Glumac Sergej Trifunović izjavio je danas da ne želi da komentariše izjavu člana izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana Aleksandra Olenika, kako bi on mogao biti jedan od kandidata za novog predsednika PSG.

"On može da izjavljuje šta god hoće, ali ja ne želim ništa da komentarišem", rekao je Trifunović za agenciju Beta.

Olenik je ranije izjavio da je on jedini kandidat za predsednika tog pokreta, ali i da ima saznanja da glumac Sergej Trifunović planira da se kandiduje za tu funkciju.

Rok za podnošenje kandidatura za predsednika PSG je 18. januar, a izbori za novog predsednika zakazani su za 26. januar.

Olenik je za "Danas" kazao da je njegov program pre svega prepoznavanje nužnosti smene vlasti predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

On je dodao da nema dileme da bi Srbija trebalo da teži i učini sve kako bi bila član EU, da bi Kosovo trebalo da postane punopravni član svih međunarodnih organizacija i da bi trebalo voditi politiku "sa jasnom svešću o tome da je Kosovo faktički nezavisna država".

Pozvao je građane da se odazivaju građanskim protestima protiv nasilja koji se subotom održavaju u Beogradu i ocenio da nije sasvim jasno koliki je upliv i uticaj Saveza za Srbiju na tom protestu.

Osnivač PSG i bivši zaštitnik građana Saša Janković pre manje od mesec dana najavio je da se povlači iz politike i daje ostavku na tu funkciju na kojoj je bio od maja 2017. godine.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.