Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Region

Tužilaštvo o Stanivukoviću: "Podstrekivao je nasilje"

Stanivuković je osumnjičen da je od 27. do 30. decembra u više navrata organizovao okupljanje koje je dovelo do remećenja javnog reda i mira
Datum: 03/01/2019

Tužilaštvo o Stanivukoviću: "Podstrekivao je nasilje"

Tanjug/AP

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci oglasilo se saopštenjem o slučaju privođenja i ispitivanja poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića, prenosi Klix.ba.

Stanivuković je 2. januara oko 18 časova priveden, kako bi bilo izvršeno ispitivanje.

"Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dana 02.01.2019. godine nakon obavljene kriminalističke obrade Policijske uprave Banja Luka, dostavljen je izveštaj protiv osumnjičenog lica Stanivuković Draška, rođenog 1993. godine, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo Izazivanje nereda iz clana 358. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske. Osumnjičeno lice je u vremenskom periodu od 27.12.2018. do 30.12.2018. godine, na teritoriji Grada Banjaluka, podstrekivalo grupu ljudi na izvršenje nasilja zbog čega je došlo do ugrožavanja javnog reda i mira, te ugrožavanja sigurnosti dva lica", navode iz Tužilaštva.

Poslanik Stanivuković je pušten na slobodu, pošto Tužilaštvo nije tražilo da mu se odredi pritvor.

On je u ponedeljak uhapšen u porti crkve Hrista Spasitelja u Banjaluci, gde su bili okupljeni građani koji su palili sveće za ubijenog Davida Dragičevića.

Od trenutka kada je Stanivuković uhapšen, građani, ali i brojne organizacije iz Republike Srpske insistirali su na tome da najmlađi poslanik u istoriji Narodne skupštine Republike Srpske bude pušten na slobodu, naglašavajući da mu je MUP ugrozio ljudska prava.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.