Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Društvo

Tužilaštvo predložilo pritvor do 30 dana za trojicu učesnika protesta zbog nasilničkog ponašanja

Pritvor je predložen za N.T. (43) koji je u zgradu televizije ušao sa fantomkom i testerom, M.Ć. (42) koji je nosio fantomku i U.S. (25) koji je razbio staklo
Datum: 19/03/2019

Tužilaštvo predložilo pritvor do 30 dana za trojicu učesnika protesta zbog nasilničkog ponašanja

Foto: Tanjug

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je pritvor do 30 dana za trojicu učesnika protesta "Jedan od pet miliona" koji su ušli u Radio-televiziju Srbije, a koji se sumnjiče za krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu, preneo je N1.

"Tužilac je predložio pritvor kako ne bi ponovili krivično delo s obzirom da učestvuju na demonstracijama", rekla je agenciji Beta portparolka Višeg tužilaštva Irena Bjeloš.

Pritvor je predložen za N.T. (43) koji je u zgradu televizije ušao sa fantomkom i testerom, M.Ć. (42) koji je nosio fantomku i U.S. (25) koji je razbio staklo.

Kako je Bjeloš navela, oni su na saslušanju negirali da su u zgradu RTS-a ušli sa namerom da povrede nekoga ili načine štetu.

O tome da li će učesnicima protesta biti određen pritvor odlučiće sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

Zbog upada u zgradu RTS-a u subotu u vreme emitovanja Dnevnika, pored ovih osumnjičenih koji se terete za krivično delo, šest okrivljenih je već osuđeno na 30 dana zatvora zbog prekršaja "drsko i bezobzirno ponašanje" iz Zakona o javnom redu i miru, a jedan na novčanu kaznu od 20.000 dinara.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.