Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

"Ugrejte nam srca, a ne planetu": Protesti u Helsinkiju povodom samita Trampa i Putina

Prema navodima helsinške policije, ukupno 13 protesta je planirano, izjavio je neimenovani policijski izvor, preneo je Tass
Datum: 16/07/2018

"Ugrejte nam srca, a ne planetu": Protesti u Helsinkiju povodom samita Trampa i Putina

Foto: Tanjug-AP

Nekoliko protesta održava se danas u prestonici Finske, Helsinkiju, povodom samita predsednika SAD i Rusije Donalda Trampa i Vladimira Putina, preneo je B92.

Prema navodima helsinške policije, ukupno 13 protesta je planirano, izjavio je neimenovani policijski izvor, preneo je Tass.

Organizacija za zaštitu životne sredine "Grinpis" postavila je na tornju luteranske crkve Kalio u Helsinskiju ogroman transparent o borbi protiv klimatskih promena uoči početka samita predsednika SAD i Rusije u finskoj prestonici.

Na snimku finske državne televizije YLE vidi se da na transparentu piše "Ugrejte nam srca, a ne planetu".

YLE javlja i da su se "Grinpis", na nekoliko mesta okupili i drugi aktivisti, pa je tako grupa mladih kod parka Esplanada držala transparente na kojima piše "Učini da Amerika ponovo trguje!" (Make America Trade Again!) što je poruka Trampu u odnosu na njegov predizborni slogan "Učini Ameriku ponovo velikom!" (Make America Great Again!)

Na trgu Elielina održan je manji protest organizacije za zaštitu ljudskih prava Amnesti international tokom kojeg su prolaznicima deljeni pamfleti.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.