Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Društvo

UNS: U čije ime se iznose lažne optužbe u "Ilustrovanoj politici"?

UNS podseća da je Slavko Ćuruvija ubijen nakon što je u „Ekspres politici" 1999. godine lažno optužen da je tražio bombardovanje Srbije, a da posle skoro 20 godina Goran Kozić u nedeljniku „Ilustrovana politika", koji je u vlasništvu države, lažno, bez dokaza, optužuje Ljiljanu Smajlović za produženje bombardovanja SRJ i ističe da za tvrdnje da je Ćuruviju ubio tadašnji režim nema dokaza
Datum: 14/11/2018

UNS: U čije ime se iznose lažne optužbe u "Ilustrovanoj politici"?

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje neistine iznete u tekstu Gorana Kozića u „Ilustrovanoj politici" da je „upravo zahvaljujući uticaju Ljiljane Smajlović na 'Vašington post' bombardovanje Srbije trajalo mnogo duže nego što je planirano". UNS još jednom pruža podršku Komisiji za istraživanje ubistava novinara, članici Komisije i predsednici Suda časti UNS-a Ljiljani Smajlović i smatra ih zaslužnim za napredak u rešavanju slučajeva ubistava novinara.

UNS podseća da je Slavko Ćuruvija ubijen nakon što je u „Ekspres politici" 1999. godine lažno optužen da je tražio bombardovanje Srbije, a da posle skoro 20 godina Goran Kozić u nedeljniku „Ilustrovana politika", koji je u vlasništvu države, lažno, bez dokaza, optužuje Ljiljanu Smajlović za produženje bombardovanja SRJ i ističe da za tvrdnje da je Ćuruviju ubio tadašnji režim nema dokaza.

UNS je zabrinut jer iz Politikine kuće i 2018. godine stižu poruke da su novinari „Evropljanina" bili izdajnici koji su tražili NATO bombardovanje i produžavali mu trajanje.

UNS upozorava da je odatle samo korak do zaključka da su i Ćuruvija i Smajlović zaslužili nasilnu smrt.

UNS se nada da sud iz pisanja državnog medija neće zaključiti da Ćuruvija ne zaslužuje pravdu ni dve decenije posle hladnokrvnog ubistva za koje su optuženi ljudi iz vrha Državne bezbednosti.

UNS se pita u čije se ime iznose ovakve tvrdnje i optužbe u „Ilustrovanoj politici" čije poslovanje, zbog gubitaka, finansiraju građani Srbije?

 

 

 


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.JaPaja
19.11.2018 - 08:15
Kako da ne.
Hajde da sve novinare proglasimo svecima.