Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

(VIDEO) "Garantujem da Jutka više nikada neće biti na vlasti": Đilas na opozicionom skupu u Brusu

"Siguran sam da su mu u SNS obećali da će biti zaštićen, da su mu obećali samo da podnese ostavku pa će se vratiti. Neće se nikada vratiti, ja to mogu da mu garantujem", rekao je Đilas
Datum: 02/04/2019

(VIDEO) "Garantujem da Jutka više nikada neće biti na vlasti": Đilas na opozicionom skupu u Brusu

Foto: Twitter, Dveri

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas poručio je sa skupa opozicije u Brusu da garantuje da se Milutin Jeličić Jutka više nikada neće vršiti bilo kakvu funkciju.

Đilas je rekao kako je siguran da su doskorašnjem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki obećali iz Srpske napredne stranke da će se kad-tad vratiti na vlast.

"Siguran sam da su mu u SNS obećali da će biti zaštićen, da su mu obećali samo da podnese ostavku pa će se vratiti. Neće se nikada vratiti, ja to mogu da mu garantujem", rekao je Đilas.

On je naglasio da će biti pokrenut proces o nelegalnoj gradnji objekta na Kopaoniku, sa kojim se povezuje Jeličić.

"Naša akcija nije motivisana samo da se smeni neko sa vlasti, jer će opet doći iz istih organa, već je ovo bila zaštita svih ljudi koji su bili izloženi nasilju", rekao je Đilas.

Skupštine opštine Brus konstatovala je na današnjoj sednici ostavku predsednika te opštine Milutina Jeličića Jutke, optuženog za za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja.

Jeličić je zvanično podneo ostavku 14. marta, dve nedelje nakon što ju je najavio.

U obrazloženju ostavke, početkom marta, Jeličić je naveo da se napad na njega koristi za napad na predsednika Vučića. 

Predsedavajući Saveza za Srbiju i predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je ranije danas u Brusu da je za opoziciju izuzetno važno da se ostvari pravda i da Jeličić bude razrešen.

"To bi bila pobeda za sve one ljude koji su na neki način stradali od predsednika opštine Brus u prethodnom periodu, a pre svega žene", rekao je Obradović.

Među okupljenima bili su i drugi lideri SzS, kao što su Borko Stefanović, Miroslav Aleksić i Janko Veselinović.

Na Tviter nalogu Saveza za Srbiju naveli su da su lideri tog opoziconog saveza delili cveće damama iz Brusa.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.