Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Vučić i Stoltenberg se dogovorili: Vojska Srbije da svakodnevno kontaktira Kfor na KiM

Kako je navedeno u saopštenju, Vučić je "zahvalio generalnom sekretaru Stoltenbergu na konstataciji da nije vreme za formiranje vojske tzv. Kosova, odnosno da namera tzv. Kosova da transformiše svoje bezbednosne snage u vojsku dolazi u pogrešno vreme"
Datum: 06/12/2018

Vučić i Stoltenberg se dogovorili: Vojska Srbije da svakodnevno kontaktira Kfor na KiM

Foto: Tanjug, Profimedia

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg su se, u današnjem telefonskom razgovoru, saglasili da su očuvanje mira i stabilnosti od najvećeg interesa za Srbiju i ceo region, preneo je N1.

Kako je navedeno u saopštenju, Vučić je "zahvalio generalnom sekretaru Stoltenbergu na konstataciji da nije vreme za formiranje vojske tzv. Kosova, odnosno da namera tzv. Kosova da transformiše svoje bezbednosne snage u vojsku dolazi u pogrešno vreme". 

Dodaje se da je predsednik Vučić "izrazio zebnju zbog namera tzv. Kosova da formira vojsku i opasnosti koje taj korak nosi po opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i bezbednost Srbije, kao i mir i stabilnost u regionu". 

Dvojica sagovornika su se dogovorili da ostanu u stalnom i direktnom kontaktu, kao i da Vojska Srbije ponovo uspostavi svakodnevne kontakte sa snagama Kfora na Kosovu i Metohiji, kako bi razmenjivali informacije i pratili razvoj situacije, piše u saopštenju.

"Predsednik Vučić je upoznao generalnog sekretara Stoltenberga sa problemima sa kojima se Srbija, a posebno srpski narod na Kosovu i Metohiji, suočavaju zbog iracionalnog poteza Prištine da uvede taksu od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, suprotno sporazumima i dogovorima", navodi Služba za saradnju s medijima predsednika Republike. 

Generalni sekretar Stoltenberg izrazio je zahvalnost predsedniku Vučiću za odličnu organizaciju vežbe pružanja pomoći u vanrednim situacijama, koja je sa 900 učesnika, bila najveća vežba te vrste do danas, održanoj u oktobru u Srbiji. On je takođe naglasio koliko ceni doprinos Srbije miru i stabilnosti u regionu, navedeno je u saopštenju.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.