Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Društvo

Vučić o Kosovu: "Kakvo god rešenje da predložite, u Srbiji nećete imati većinu"

Vučić je istakao i da Beograd i Priština u ovom trenutku nemaju rešenje i da, verovatno, dogovora neće biti zbog različitih interesa stranih faktora
Datum: 21/02/2019

Vučić o Kosovu: "Kakvo god rešenje da predložite, u Srbiji nećete imati većinu"

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ima političku hrabrost da reši kosovsko pitanje i da će "biti mira sve dok neko ne bude fizički napao Srbe na Kosovu i Metohiji", preneo je N1.

Vučić je gostujući na televiziji Prva rekao da je sam preuzeo rešavanje kosovskog pitanja kao svoj posao, a da ga je Vlada Srbije ovlastila da pregovara.

"Ja znam da za bilo kakvo rešenje da predložite, većinu da dobijete u Srbiji nećete", rekao je Vučić i dodao da "ne zna šta je rešenje tog pitanja, nikada neće biti dovoljno podrške".

Istakao je i da Beograd i Priština u ovom trenutku nemaju rešenje i da, verovatno, dogovora neće biti zbog različitih interesa stranih faktora.

Prema njegovim rečima, u odnosima sa kosovskim Albancima nema zamrznutog konflikta, jer oni žele "punu konsolidaciju svoje države koju su stvorili 2008. godine".

Upitan da li on ima plan za Kosovo rekao je da ima i da će ga izneti kada ga prihvate neki drugi, a na pitanje ko treba da ga prihvati, rekao je da su to, pre svega, Albanci.

Odgovarajući onima koji ga pozivaju da poštuje Ustav, Vučić je rekao da Srbija u trenutku proglašenja kosovske nezavisnosti nije uradila ništa, iako je uspostavljanje te države bilo protivustavno.

Vučić je odgovorajući na pitanje o protestima, rekao da ga ne interesuju, osim građana.

"Građanin svaki može da dođe kod mene i sa svakim ću da razgovaram, sa političarima koji organizuju proteste a opljačkali su zemlju neću nikada", rekao je Vučić.

On je dodao i da je jedino što je čuo na protestima "Vučiću, daj ostavku", ali da se to na izborima rešava.

Ocenio je i da opozicija zna da ne može da ga tako pobedi i zato izvodi građane na ulicu.

"Mogu da rade šta god hoće ako je u skladu sa zakonom", rekao je Vučić.


Ukupno komentara: 3Sva polja su obavezna.Milenko
21.02.2019 - 15:17
Loš narod
Predsednik se žali na narod koji ga je izabrao. Predlažem da on promeni narod kome ce biti predsednik i koji ce ga razumet, pošto ovaj nikako da prihvati viziju \" razgraničenja \" samog sa sobom. Neverovata narod.
Milenko
21.02.2019 - 15:18
U skladu sa zakonom
Gradjani moraju da poštuju zakon, tako predsednik kaže, a da li naš predsednik poštuje zakone ove zemlje na čijem je čelu, da li poštuje Ustav RS?
KOMARAC
25.02.2019 - 06:18
Većina osigurana
Sve tahnika izbora je u našim rukama,pa opozicija nema nikakve šanse da nas zbaci sa vlasti.To je moto predsednika Vučića.Medjutim,Srbija nije sama.Opkoljena je sa svih strana demokratskim državama,koje su čvrsto uz demokratiju i zakonitost.