Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Vučić posle sastanka u Briselu: Mi bismo da nastavimo da tražimo rešenje, Tači i Albanci bi da dobiju sve

"Ja se naravno borim za Srbiju i srpsku stranu u kojoj interesi druge strane ne bi bili sasvim zanemareni", rekao je Vučić da pozicija i razgovori nisu laki za bilo koga
Datum: 18/07/2018

Vučić posle sastanka u Briselu: Mi bismo da nastavimo da tražimo rešenje, Tači i Albanci bi da dobiju sve

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da su današnji razgovori u Briselu bili veoma složeni, preneo je B92.

On je naveo da je dogovoreno da se oni nastave kako bi se tražio zajednički imenitelj kompromisnog rešenja, kao i da se sačuva mir i stabilnost u odnosima Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić je rekao da ne bi imao više ništa da doda, a ako u jednoj rečenici može da kaže, to je da bi Albanci i Hašim Tači želeli da dobiju sve i traže sve za Albance sa Kosova, dok se Beograd trudi da pronađe komrpomisno rešenje u kome nijedna strana ne bi bila unižena.

"Ja se naravno borim za Srbiju i srpsku stranu u kojoj interesi druge strane ne bi bili sasvim zanemareni", rekao je Vučić da pozicija i razgovori nisu laki za bilo koga.

Važno je da se razgovara, da se sačuva mir i rešavaju problemi "za budućnost, zbog budućnosti i da ne bi bilo sukoba kakvih je bilo ranije".

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini i predsednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači razmotrili su u Briselu napredak u razgovorima o okvirima za pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.