Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Vučić razgovarao i sa Skatom: SAD da iskoriste uticaj i upozore Prištinu

"Ambasador Skat je ponovio da SAD podržavaju napore Beograda da normalizuje odnose sa Prištinom i da su spremne da pomognu u postizanju održivog rešenja, koje bi omogućilo stabilnost i zahvalio Srbiji na uzdržanom reagovanju na poslednje događaje", navela je pres služba predsednika Srbije
Datum: 04/12/2018

Vučić razgovarao i sa Skatom: SAD da iskoriste uticaj i upozore Prištinu

Foto: Tanjug

SAD da iskoriste politički uticaj i upozore Prištinu da svojim potezima ugrožava mir i stabilnost u regionu, zamolio je predsednik Vučić ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skata.

"Istrajavanje Prištine na taksama na robu iz centralne Srbije i, još više, na formiranju vojske tzv. Kosova izaziva veliku zabrinutost Srbije za budućnost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić, saopštila je njegova pres služba.

Kako se navodi u saopštenju, Skat je rekao da se taksama krše odredbe CEFTA i ugrožava budućnost regiona i podsetio da je američki državni sekretar Majk Pompeo pozvao vlasti u Prištini da ukinu takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

"Ambasador Skat je ponovio da SAD podržavaju napore Beograda da normalizuje odnose sa Prištinom i da su spremne da pomognu u postizanju održivog rešenja, koje bi omogućilo stabilnost i zahvalio Srbiji na uzdržanom reagovanju na poslednje događaje", dodaje pres služba predsednika Srbije.

Vučić je podsetio na odredbe Briselskog sporazuma i Rezolucije 1244, kao i na odredbe CEFTA, navodeći da Srbija nije prekršila nijednu od njih.

"Srbija ubrzano ekonomski napreduje i zato je iskreno za mir i stabilnost", rekao je on, dodajući da je potrebno da Priština ukine takse, kako bi se, uz posredovanje Evropske unije, nastavio Briselski dijalog i traženje kompromisnog rešenja za pitanje Kosova.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.