Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Zakazana sednica kosovske skupštine o formiranju vojske

Toga dana, na dnevnom redu parlamenta, naći će se samo jedna tačka dnevnog reda, koja obuhvata razmatranje Nacrta zakona o Ministarstvu odbrane, Nacrta zakona o Bezbednosnim snagama Kosova i Nacrta zakona o službi u Bezbednosnim snagama Kosova
Datum: 10/12/2018

Zakazana sednica kosovske skupštine o formiranju vojske

Foto: Profimedia

Sednica kosovske skupštine na kojoj bi trebalo da budu usvojena tri zakona o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, zakazana je za petak, navodi se na zvaničnom sajtu kosovskog parlamenta.

Prema pisanju Koha ditore, sednica je zakazana u 10 časova, a istog dana u 17 sati tim povodom će u Ministarstvu kosovskih snaga bezbebednosti biti održana svečanost.

Toga dana, na dnevnom redu parlamenta, naći će se samo jedna tačka dnevnog reda, koja obuhvata razmatranje Nacrta zakona o Ministarstvu odbrane, Nacrta zakona o Bezbednosnim snagama Kosova i Nacrta zakona o službi u Bezbednosnim snagama Kosova.

Srpska lista je početkom decembra objavila da prištinske vlasti planiraju da 14. decembra formiraju kosovsku vojsku, što je kasnije potvrdio i predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.