Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

Zašto je Lavrov nazvao britanskog ministra odbrane "ministrom za rat"

Komentar Lavrova usledio je posle izjave Vilijamsona, takođe u Minhenu, tokom koje je britanski ministar rekao da Rusija želi da uvede Zapad u eru nove trke naoružanja što zapadne zemlje neće, preneo je Gardijan
Datum: 17/02/2019

Zašto je Lavrov nazvao britanskog ministra odbrane "ministrom za rat"

Foto: Profimedia

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov odgovorio je danas, obraćajući se na Međunarodnoj bezbednosnoj koferenciji u Minhenu, na primedbe britanskog ministra odbrane Gevina Vilijamson, kojeg je nazvao "ministrom rata", javio je AP.

Komentar Lavrova usledio je posle izjave Vilijamsona, takođe u Minhenu, tokom koje je britanski ministar rekao da Rusija želi da uvede Zapad u eru nove trke naoružanja što zapadne zemlje neće, preneo je Gardijan.

Vilijamson je aludirao na Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF). 

Govoreći o ruskoj percepciji "rastućih aktivnosti NATO", Lavrov je rekao da ga zanima kako Alijansa vidi svoju ulogu na Arktiku.

"Ako slušate neke ljude, kao što je ministar rata, ili izvinite, ministar odbrane Velike Britanije, možete da steknete utisak da niko osim NATO-a nema pravo da igde bude osim unutar sopstvenih granica", rekao je Lavrov na skupu u Minhenu.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.