Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Velike priče

Magazin

Dani i noći NBA devojaka: Postoje grupiji i postoje Grupiji

Opšte je pravilo da devojke koje imaju seks s pravim košarkašima (a) ne zovu sebe Grupijima (ako ste popušili igraču, malo ste skočili, makar u svojim očima) i (b) ne daju intervjue. Hijerarhija to ne oprašta
GQ
Datum: 05/10/2018

Dani i noći NBA devojaka: Postoje grupiji i postoje Grupiji

Foto: Profimedia

Dolazak.

Ček-in u Dabltriju u Hjustonu je poseban tokom NBA Ol-star vikenda. Prva stvar je glasna parada žena, tek pristiglih s aerodroma Džordž H. W. Buš, neke s ogromnim viklerima u kosu, mnoge u Zvaničnom Autfitu Grupi Devojaka (roze trenerka, srebrne štikle, falš Luj Viton torba). S recepcije se čuje svađa - "ne, brate, nećemo da platimo 400 dolara za noć; nisi mi to rekao preko telefona" - između ogromnih, nervoznih žena i bojažljivih zaposlenih. Tokom Ol-star vikenda, gosti Dabltrija moraju da potpišu da neće organizovati žurke, pod pretnjom da odmah budu izbačeni iz soba. U lobiju stoji ogromni znak: dobro došli, fanovi NBA Ol-stara. Nekoliko koraka odatle je još upadljivije obaveštenje: zabranjeno je unositi oružje, piše GQ.

Ovde, u tom ljupkom Dabltri hotelu, ove radne devojke će imati bazu naredna tri dana. Ovo "radne devojke" ne znači da su prostitutke, mada će i takvih biti u Dabltriju. (To jeste malo zbunjujuće, posebno jer se radne devojke i "radne devojke" oblače slično. Standardni autfit čitave sezone je teksas mini-suknja ne šira od prosečnog selotejpa, s guzom koja izviruje iz nje, bele cipele do kolena, srebrni kaiš koji kao da je napravljen od ratkapne, top s dubokim dekolteom koji otkriva tetovaže na stomaku, i dovoljno minđuša, narukvica i ostale srebrnine da se njima odšlepa hamer.) Misli se na radne devojke - stotine, hiljade, koje u pravim životima imaju obične poslove, dosadne i bezvezne, ali u svojim drugim, fantastičnim životima, postaju NBA grupiji. Ol-star vikend je njihova Meka. One čitave godine štede za ovo. Na vreme najave odmor poslodavcu. Otvore se za umetke i nove cipele.

I s malo sreće, možda će uspeti da popuše nekom košarkašu.

One pričaju glasno. Jedna posebna grupa - četiri dame iz Njujorka - odmah se izdvaja. Jer se već super zabavljaju. Nemaju vremena da se svađaju s recepcionerima, moraju da ponesu svoje flaše Grey Goose votke u sobe. "Ne mogu da verujem da smo stigle!", viče njihova predvodnica, policajka iz Njujorka po imenu Rene. "Moram da se uštinem." Ali, ako bude sve po planu, neko drugi će je uskoro štipati.

 

Hijerarhija.

Postoje grupiji i postoje Grupiji. Prva podela je na one koje će priznati, i na one koje neće.

Opšte je pravilo da devojke koje imaju seks s pravim košarkašima (a) ne zovu sebe Grupijima (ako ste popušili igraču, malo ste skočili, makar u svojim očima) i (b) ne daju intervjue. Hijerarhija to ne oprašta.

"Najgori su šljam Grupiji iz slivnika", kaže Brenda Tomas. Ona je visoka, vitka žena pristojnih godina (48), sva sastavljena od nogu i nadrndanosti. Brenda je vladajući ekspert za Grupije, zahvaljujući knjizi koju je napisala: "Trojka: Tamo gde se sudaraju zavođenje, moć i košarka", koju je napisala nakon što je pet godina bila lični asistent Stefona Marberija. Marberi - baš kao i njegova supruga - nije bio oduševljen književnim debijem Tomasove, koji obiluje ženama što najveći deo vremena provode na svojim kolenima, u službi NBA.

Brenda nikad nije bila s nekim igračem, ali godine vrlo bliske i vrlo lične interakcije s njima učinile su je kraljicom mudrosti. Ovo je njena hijerarhija:

Grupiji iz slivnika. To su žene koje će čekati van hale posle utakmice i uraditi bilo šta, makar i na parkingu. Ako se igrač oseća kao džentlmen, možda jednoj od ovih dopusti da ga zadovolji u njegovom bentliju. Mačke iz slivnika se ne otvaraju za let ili hotelsku sobu tokom NBA Ol-star vikenda. One ne idu toliko daleko samo zbog oralnog seksa.

Radne devojke. Najčešća kategorija. One će se kresnuti s igračem ako im se ukaže prilika, da, ali neće raditi bilo šta, i svakako ne na parkingu. One uglavnom potiču iz radničkih porodica i krajeva, i često ih više zanima čitava "kultura" NBA - prevashodno hip-hop - nego sama igra ili igrači." One su devojke koje su zadovoljne dobrom žurkom, čak i ako se na njoj smuvaju samo s telohraniteljem. Ovo je njihov hobi. One se baš zabavljaju."

Leteće devojke. To su žene koje imaju dovoljno klase da zasluže drugi susret s igračem. Možda će čak dobiti i neki nakit, ili vožnju privatnim timskim avionom. Da biste bili Leteća devojka, morate da imate pravu Luj Viton torbu. "Takođe, morate da budete savršeno lepi", kaže Brenda. Dobar deo njih često poriče da su uopšte grupiji.

Gornji ešalon. Stratosferična kategorija žena (Eva Longorija, Vanesa Vilijams i slične) koje se ponekad čak i udaju (koliko god to kratko trajalo) za košarkaše. Ova kategorija uključuje i žene čije tatice ili advokati tatica mogu da ih uvedu da upoznaju igrače. One su obično mršave belkinje kojima ne uspeva uvek da stupe u brak s igračem, ali svakako ni posle toga ne ostanu bez ičega.

 

Devojke u sobi 506.

Rene, Danijel, Veleša i Šermejn otvaraju vrata svoje jazbine.

"Hoćeš martini s jabukom ili s lubenicom?", pita Rene.

"Evo, stavljamo veštačke trepavice", kaže Danijel.

Sa sobom su iz Njujorka ponele skoro sve što imaju, u ogromnim torbama koje kao da su eksplodirale nasred sobe 506. Tu je i torba sa "osveženjem", krcata plastičnim flašama šarenih koktela iz Kostka, i plastične čaše u koje toče Grey Goose (zvanična votka NBA grupija), pažljivo prošvercovanu u hotel. Jedna torba je u potpunosti posvećena cipelama i čizmama. Druga je toliko puna zlatnih i srebrnih kaiša da su "seronje" iz Kontinental erlajnsa pokušale da im naplate 25 dolara za ekstra prtljag. Tu su i torbe pune umetaka za kosu, pegli za kosu, lepka za trepavice, kondoma, kamenja za pete, pakovanja za lice. Tu je i ogromna kanta sa Lysolom, najpopularnijim američkim sredstvom za pranje WC-a, jer devojka mora da bude spremna za sve.

"Važno je da je toalet čist", kaže Rene.

Rene je živahna devojka koja je nekad radila patrole po Kvinsu. Napredovala je, i sada je zadužena za decu. Kad smo kod dece, ona ima i devetogodišnju ćerkicu. Danijel - velika, krupna devojka koja se ponosi time što je velika i krupna - radi kao kondukter u metrou u Njujorku. Veleša, još jedna veoma velika žena, vozi autobus. I ima onaj nemoj-da-se-zajebavaš-sa-mnom-ili-ću-ti-slomiti-to-belo-dupe izraz, kao i ostale njene kolege vozači. A tu je i Šermejn, sa 23 godine, vitka i veoma stidljiva (barem dok ne stavi puš-ap grudnjak). Ona se javlja na telefon kad zovete policiju ili vatrogasce.

Njih četiri su najbolje prijateljice i saučesnice već godinama. Za razliku od mnogih grupija koje su tog vikenda bile u Hjustonu, ove devojke se ponose time što su grupiji. One naporno rade čitave godine, samo zbog ovoga. Ovo im je, ne računajući "brucoškinju" Šermejn, šesti NBA Ol-star vikend. Kao i obično, zajedno su u sobi koja ima dva bračna kreveta, ali imaju sistem ukoliko se jednoj od njih posreći. I to vrlo razrađen sistem. Ako neka privede muškarca, ostale će strpljivo čekati u kafiću u lobiju hotela dok ova ne završi. A ako potraje celu noć? "Nikad ne potraje celu noć", kaže Danijel. "Mi smo iz Njujorka. Nismo došle ovde da se mazimo."

A ako odu u njegovu sobu? "To se ne događa", kaže Veleša. "Ukoliko ne vidimo njegovu vozačku dozvolu i ne zapišemo registarski broj. Nismo glupače."

Rene, policajka, uvela je ovo pravilo. Nijedna ne ide ni sa jednim tipom dok ostale tri ne vide ko je i šta je.

"Spremne?", pita Rene. Sati je 23:30, i noć je još mlada.

Devojke se na brzinu ogledaju pre nego što krenu. Rene nosi Baby Phat autfit boje slonovače koji je kupila na rasprodaji. Danijel je u zlatnom minimalnom topu, veoma uskim farmerkama, ima zlatnu torbu, zlatan nakit i zlatne cipele na ogromnu štiklu. Veleša je u užasno uskoj haljini od teksasa bez leđa. A Šermejn, ta stidljiva Šermejn, ima grudi toliko podignute i istaknute da na njima može bez problema da stoji ajncer pun pića. Neka igre počnu.

"Samo sekund", kaže Rene. "Treba nam jedno putničko." Onda sve napune čaše, zastanu kod ledomata, i krenu naniže u štiklama od 15 i kusur centimetara.

Pola sata kasnije, spremne za akciju, devojke parkiraju kola u garaži hotela Renesans na obroncima Hjustona. Imaju dojavu da Džermejn Dupri ovde pravi žurku. Ispred balske sale je gomila devojaka koje su skinule cipele i drže ih u rukama, dok čekaju da plate 100 dolara koliko košta ulaz (to je jeftino za NBA standarde, pošto postoje klubovi koji samo za ulazak u VIP prostoriju naplaćuju 500 dolara, plus 250 dolara za parking). Ali, Devojke iz sobe 506 kreću pravo na početak reda. Di-džej S&S, abnormalno debeli i veseli tip kojeg znaju, stavio ih je na spisak. "Uspele smo!", vrišti Rene. "Ušle smo!"

 

Pravila, prvi deo.

Grupi devojkama koje ne žele više da budu u "slivniku" ili da budu "radne devojke", uopšte nije lako. Evo šta je potrebno da bi se napredovalo:

1. Kinta. Moraš da platiš da bi se igrao. A to znači da potrošiš malo bogatstvo na prikladne stvari: dizajniranu odeću, cipele, torbe, i da ti frizura bude iz pravog salona. Želiš da svojim izgledom kažeš: "Dostupna sam, ali nisam jeftina." Čak i ako jesi.

2. Izgledaj dobro (ali ne budi previše mršava). "Ne možeš da pređeš među Leteće devojke ako nisi super riba", kaže Brenda. "Ali gomila crnaca voli pozamašne žene. Ne mogu da vam opišem koliko sam ih puta čula da kažu: 'Neću da me žuljaju kosti.'"

3. Putujte u parovima. "Jedna devojka nije nešto posebno", priča Brenda. "Ali dve odjednom? To je bolja stvar."

4. Rezerviši sto u For sizonsu, nezvaničnoj "gajbi" NBA. Otvori se za večeru u glavnoj sali za ručavanje. Čekaj tamo sa drugaricom koja izgleda jednako dobro, i pazite kad će se pojaviti neki igrač. Naravno, uvek igrači gostujućeg tima traže provod. Domaći su uglavnom sa ženama i decom.

 

Devojke iz sobe 506 kažu "Ne".

Cure se super zabavljaju na žurci Džermejna Duprija. DJ S&S ih poziva da mu se pridruže, ljubi ih i svima govori da su mu one "kao porodica". U jednom ćošku je fotograf, koji slika zvanice kao da su na maturskoj večeri. Ponestaje Grey Goose votke, ali devojke imaju veće probleme trenutno.

Recimo, jednog mršavka koji se udvara Veleši, vozačici autobusa. Ona nekako stalno privlači te sitne i mršave. Koji su joj bukvalno do grudi. Ni večeras nije izuzetak. Ovaj je želi, i želi je mnogo.

"A-a", kaže Veleša. Pomera ga kao pepeljaru. "Mislim da mu sline cure iz nosa."

U međuvremenu, Danijel, kondukterka iz metroa, flertuje s tipom koji je verovatno najzgodniji u čitavoj prostoriji: visok, lep tip s bejzbol kačketom i dijamantskim minđušama u ušima. On je, kao i Rene, policajac u Njujorku. Rene ga dugo zna, ali nikad nije bila zainteresovana za njega. Ali on jeste zainteresovan za Danijel. Valjda zato što je toliko krupna.

"Mislim da ćemo morati da se igramo policajaca i lopova malo kasnije", dobacuje Danijel.

Oko pola tri ujutru, Rene čuje za neki opasan after-parti, i devojke kreću ka garaži. Tamo sreću dvojicu tipova u kadilak eskalejdu koji se parkiraju pored njihovih kola, otvaraju prozore i vrata. Čuje se preglasna muzika, dok se preko nje prepiru da li je bolji Bruklin ili Harlem.

"Ovo vam je pimping na parkingu", objašnjava Veleša, pre nego što će oduvati tipove.

Evo šta je posredi: devojke iz sobe 506 nisu ovde da budu pribežište. One previše sebe poštuju. One ne mogu da se takmiče s plavušama koje će završiti s Kobijem Brajantom i s dobrom tužbom ili predbračnim ugovorom. To je za belkinje. A nisu zainteresovane ni da budu Devojke iz slivnika. Neće one da rade bilo šta s bilo kim.

 

Pravila, drugi deo.

5. Budi darežljiva. Nije neobično, kaže Brenda, da jedna žena obradi polovinu tima. "Ako je stvarno dobra, i ako pristaje na analni seks, onda ispričaš svojim ortacima za nju."

6. Ne budi stidljiva. Jedna stvar koja je postala uobičajena posle skandala s Kobijem, jeste da telohranitelj bude prisutan tokom seksa. To sprečava mnoge probleme kasnije.

7. Shvati njegove potrebe. "Ono što je igračima potrebno jeste sve ono što im njihove supruge ne dozvoljavaju", kaže Brenda. "On će uvek da pokušava da radi s tobom sve ono što ne može sa ženom. Supruga ti verovatno neće pušiti dok ne poplavi u licu. Možda neće gola hodati čitav dan. Ovi tipovi vole sve, i vole da ga guraju svuda. Ako bi mogli da ga gurnu u uvo, uradili bi to. A tu su i žene koje pristaju na to."

8. Kondomi. U grupi krugovima, najšokantnija stvar u epizodi s Kobijem nije bila to što je kresnuo neku belkinju koja mu nije supruga; u stvari, bila je to činjenica da nije koristio kondom. Grupi devojke su upravo one koje će bušiti kondome kako bi ostale trudne. Zato čak i najgluplji NBA igrači donose svoje kondome. Ne žele da rizikuju.

 

Devojke iz sobe 506 jedu (i jedu).

Subota je popodne, dan pre utakmice. Devojke su čule da reperi idu u restoran morske hrane Pappadeaux, pa i one idu tamo. Smeštaju se u separe i naručuju. Svaka bi htela svako predjelo, i svaki koktel, i jastoga sa škampima sa strane. I ostrige.

"Hoću i tebe", obraća se Danijel konobaru Gregu. "I to da budeš potpuno go."

"Imam dres-kod, znate", iskren je Greg.

"To je okej", odgovara Danijel. "Možeš da ostaviš leptir-mašnu."

U tom trenutku u Pappadeaux stiže konkurencija. Prezgodne, bele devojke.

"Hmprf", kaže Veleša. "One su došle da bi se ogrebale za klopu."

Ove devojke se ponose time što same plaćaju za hranu. "To što nas zovu grupijima je okej, jer ja znam da imam klasu. Imam posao, imam svoj novac, ne treba mi ništa. Za vikend ću potrošiti 2.000 dolara. A ove devojke ovamo? One će potrošiti poslednji cent da bi bile s nekim tipom, ali ne plaćaju kiriju. Njihov glavni cilj je da se s nekim kresnu. A ako kondom pukne, to je verovatno najbolja stvar koja će im se ikada dogoditi."

"Meni ne bi smetalo da sretnem nekog košarkaša", kaže Veleša. "Ne želim da vozim bus ceo život. Volela bih da nekad dobijem bebu."

"Nastavi da sanjaš", kaže Rene.

"Mi smo ovde samo da se zabavljamo", kaže Danijel. "Ali, bezbednost na prvom mestu. Ja ću poneti kondom, a on mora da nosi hiruršku masku. I znate šta, jedna stvar koju mi je majka rekla kad sam bila mala... Rekla mi je - kad je tipu penis čvrst, on će uraditi bilo šta."

Uto se pojavljuje Greg.

"Stigao je Dejl Dejvis!", kaže.

Devojke bulje u njega. Ko?

"Dejl Dejvis!", jedva da uspeva da progovori Greg. "On je treći centar Pistonsa! Upravo je ušao. A sinoć je Rasel Simons bio ovde. I Fifti Sent."

"O, bože!", vrišti Rene. "Fifti je bio ovde? Sinoć? Au..."

 

Pravila, treći deo.

9. Prati loše momke. Igrači koje grupi devojke žele nisu najtalentovaniji ili najzgodniji. Oni su igrači koji imaju muda na terenu. "Alen Ajverson je broj jedan", kaže Brenda. A tu su i momci koji umeju da se tuku, kao Rašid Volis. "Ne mora da bude lep. Nikad se žene neće lepiti na Kobija, jer je mekan. Sviđa nam se Ben Volis, jer je dobro građen. A Dvejn Vejd? Sladak je, ali nisu sve žene oduševljene onim njegovim hrišćanstvom."

10. Ne misli da si posebna. "Kad je igrač profesionalac, njemu su grupi devojke kao dobar dan. Kao da su mu u ugovoru. I neće se previše prenemagati oko jedne."

11. Ne isprobavaj venčanicu. "Igrači nikad neće oženiti devojku koja je bila s njima u svim klubovima i restoranima. Ona je mnogo toga videla. Ne žele da se vrate kući tome. I sigurno neće oženiti Devojke iz slivnika. A belkinje? To je za staru školu. Novi košarkaški naraštaji neće kući dovesti neku belu ribu, da je upoznaju s kevom koja ih je odgojila. To je nepoštovanje rođene majke." Pa dobro, koga će oženiti? "Ribu iz svog kraja, koja će trpeti sva ta sranja godinama, jer je glavni cilj da budeš Gospođa Ta-i-Ta.."


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.