Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Video

Svet

(VIDEO) "Tramp je zli genije koji nema nameru da napusti Belu kuću": Majkl Mur ima novi film

Murova teza u filmu je da Tramp želi da bude doživotni predsednik SAD i on je verovatno poslednji čelnik najmoćnije zemlje sveta
Datum: 10/08/2018

(VIDEO) "Tramp je zli genije koji nema nameru da napusti Belu kuću": Majkl Mur ima novi film

Foto: Youtube Screenshoot

Režiser i aktivista Majkl Mur objavio je trejler za svoj novi dokumentarac pod nazivom “Farenhajt 11/9” koji je  kreiran kao opomena građanima pored novembarske opšte izbore u SAD, u kontekstu opasnosti politike Donalda Trampa.

Murova teza u filmu je da Tramp želi da bude doživotni predsednik SAD i on je verovatno poslednji čelnik najmoćnije zemlje sveta. 

Za njega je Tramp “zli genije koji nema nameru da napusti Belu kuću”, a otpor takvoj diktatorskoj politici se već rađa, ali on neće doći iz Demokratske stranke. Naziv filma je omaž njegovom najpoznatijem delu “Farenhajt 9/11” koji je bavi događajima pred 11. septembar 2001. Ovoga put, Mur je okrenuo brojeve kako bi predstavio datum predsedničkih izbora – 9. 11. 2016, koji vidi kao katastrofu sličnu terorističkom napadu koji je promenio svet. 

Kako je sam rekao, film nije tu da daje nadu. 

“Je**š nadu. Nada je pasivna. Nada daje šanse drugima da uspeju. Nada misli da će kompromitujući snimak ili FBI ili bivša porno-glumica da spase državu. Nada i njena pasivnost su nas dovele u ovu situaciju. To je lenjost. Ne treba nam nada, treba nam akcija”, rekao je Mur. 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.