Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Zdravlje

Novosti

Jedinstvena tehnika ispitivanja jajnih ćelija u Srbiji

Poloskop je tehnika u kojoj se koristi polarizaciono svetlo da bi se dobio uvid u genetski integritet i zrelost jajne ćelije
Datum: 04/02/2019

Jedinstvena tehnika ispitivanja jajnih ćelija u Srbiji

Poloskop, tehniku ispitivanja i selekcije jajnih ćelija u postupku vantelesne oplodnje, u ovom delu Evrope, moguće je obaviti jedino u Srbiji. Ova jedinstvena tehnika, od nedavno je dostupna pacijentkinjama u Specijalnoj ginekološkoj bolnici "Jevremova", članici MediGroup-a, najvećeg privatnog zdravstvenog sistema u Srbiji i regionu.

Poloskop je tehnika u kojoj se koristi polarizaciono svetlo da bi se dobio uvid u genetski integritet i zrelost jajne ćelije. Ta informacija je od presudne važnosti embriolozima kako bi mogli da procene kada je najbolje vreme za finalnu fazu postupka vantelesne oplodnje. Pravovremeno započet laboratorijski deo ovog postupka korak je bliže ka stvaranju kvalitetnih embriona, a samim tim i veće šanse za ostvarivanje trudnoće. Ova tehnika se može koristiti, osim za procenu jajnih ćelija nakon aspiracije i kao pomoćno sredstvo za selekciju embriona na embriotransferu.

Danas u Srbiji, svaki šesti par ima poteškoća sa ostvarivanjem trudnoće, a tehnika Poloskopa, najviše pomaže ženama starije reproduktivne dobi, kao i pacijentkinjama koje pokušavaju da ostvare trudnoću u spontanim ciklusima vantelesne oplodnje. Implementacijom ove najnovije i jedinstvene tehnologije za ovaj deo sveta SBG "Jevremova", članica MediGroup-a, je nastavila svoju uspešnu 30-godišnju tradiciju u stvaranju onoga što je najvrednije - stvaranju novog života.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.