Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Zdravlje

Tema

Prevencija - Saveznik vašeg dobrog zdravlja

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji se godišnje u proseku dijagnostikuje oko 36.000 novih slučajeva malignih bolesti. Iako su podaci upozoravajući, važno je znati da je rak moguće izlečiti, ukoliko se na vreme otkrije i reaguje
Datum: 04/02/2019

Prevencija - Saveznik vašeg dobrog zdravlja

U svetu se 4. februar obeležava kao Svetski dan borbe protiv malignih bolesti. U Srbiji, broj obolelih svake godine raste, a nema pravila kada je reč o uzrastu ili polu. „Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji se godišnje u proseku dijagnostikuje oko 36.000 novih slučajeva malignih bolesti. Iako su podaci upozoravajući, važno je znati da je rak moguće izlečiti, ukoliko se na vreme otkrije i reaguje", izjavila je Nada Stanojević, specijalista interne medicine, gastroenterohepatolog MediGroup doma zdravlja Dorćol.

Svi ljudi imaju mogućnost da preduzmu različite aktivnosti u cilju prevencije bolesti. Upravo zato, neophodno je da vodimo računa o sebi i ne čekamo prve simptome kako bismo otišli kod lekara. Iz tog razloga, potrebno je da redovno obavljamo preventivne preglede, kako bismo bili sigurni u svoje zdravlje.

U aktivnu borbu za bolju i redovniju prevenciju uključen je i najveći domaći i regionalni privatni zdravstveni sistem MediGroup. U februaru možete iskoristiti posebne pogodnosti na dva paketa preventivnih pregleda u svim MediGroup domovima zdravlja. Prvi preventivni paket podrazumeva kompletnu laboratoriju i pregled interniste, a u cilju prevencije oboljenja želuca i debelog creva. Drugi paket se odnosi na prevenciju oboljenja jetre i pankreasa, koji pored kompletne laboratorije i pregleda interniste uključuje i ultrazvučni pregled ovih organa.

Uvek je pravo vreme da mislite o sebi i svom zdravlju. I zato ne odlažite redovne preventivne preglede jer kada imate zdravlje, imate sve.Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.